Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötslikör

(1 kommentar)  
Skriv ut

Blir mycket lik Frangelico

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Skala och grovhacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt och rosta dem 10-15 minuter. Ta ut dem och placera dem i en 2-liters PET-flaska eller annat lämpligt kärl. Tillsätt den torkade angelikaroten, vaniljstången, spriten och mandelextraktet. Sätt på kapsylen och skaka om ordentligt.
  3. Detta lagras på svalt ställe i 4 veckor. Skaka om flaskan ett par ggr i veckan.
  4. Koka upp vattnet och sockret. Låt småputtra under omrörning tills sockret har lösts upp helt. Låt sockerlagen svalna och häll på den i flaskan, sätt på kapsylen och skaka om ordentligt igen.
  5. Lagra på svalt ställe i 3 månader och skaka om flaskan ett par ggr i veckan.
  6. Sila upp drycken genom en dubbelvikt fin silduk eller kaffefilter så att allt småskräp kommer bort. Tillsätt glycerinet och hushållsfärgen.
  7. Lagra en månad till innan likören är klar för servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tant_Anita 26 augusti 2010

    Måste jag testa. Vi har åtta hasselbuskar på tomten och verkar ge en hel del i år.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.