Blir mycket lik Frangelico
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C
- Skala och grovhacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt och rosta dem 10-15 minuter. Ta ut dem och placera dem i en 2-liters PET-flaska eller annat lämpligt kärl. Tillsätt den torkade angelikaroten, vaniljstången, spriten och mandelextraktet. Sätt på kapsylen och skaka om ordentligt.
- Detta lagras på svalt ställe i 4 veckor. Skaka om flaskan ett par ggr i veckan.
- Koka upp vattnet och sockret. Låt småputtra under omrörning tills sockret har lösts upp helt. Låt sockerlagen svalna och häll på den i flaskan, sätt på kapsylen och skaka om ordentligt igen.
- Lagra på svalt ställe i 3 månader och skaka om flaskan ett par ggr i veckan.
- Sila upp drycken genom en dubbelvikt fin silduk eller kaffefilter så att allt småskräp kommer bort. Tillsätt glycerinet och hushållsfärgen.
- Lagra en månad till innan likören är klar för servering.
Publicerat den
26 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Måste jag testa. Vi har åtta hasselbuskar på tomten och verkar ge en hel del i år.
Pet eller polyetylen läcker carcinogena kemikalier i de vätskor som förvaras i flaskan, då inte minst när det häller lösnngsmedlet etanol. använd glasflaska el burk istället.