Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötspäron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glutenfri. God och lättlagad dessert. Servera med glass eller lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta hasselnötterna ca 10 minuter på 200 grader. Gnugga dem i en handduk tills skalet lossnat.
  2. Hacka nötterna, kör dem i mixer om du vill ha det finhackat. Blanda dem med margarin, farin och citronsaft.
  3. Slå om ugnen till grill. Skala, dela päronen i halvor och kärna ur dem.
  4. Lägg päronen med den runda sidan neråt i en ugnssäker form. Fördela nötblandningen på päronen.
  5. Sätt in i ugnen ca 2 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.