- Serverar: 8 portioner
- Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut
Alla ville ha receptet på denna när de gick hem
Instruktioner
- Rosta hasselnötskärnorna 5-7 minuter i 250°. Skaka dem så skalet lossnar och hacka dem sen.
- Vispa grädden, inte för hårt. Vispa gulorna med sockret över vattenbad tills de är pösiga och börjar tjockna. Ställ smeten i kallvatten och vispa ivrigt en stund. Vänd ihop allt och frys i minst 5 timmar.
- Vid servering spolas formen med varmvatten för att parfaiten ska släppa formen. Lägg upp den på serveringsfat ca 15 min före den ska avnjutas. Garnera med mintplattorna och spritsad grädde samt litchiefrukterna som är delade mitt itu. På frukten så är det det vita innehållet man äter.
- På fotot är det hallon istället för litchiefrukter eftersom de inte fanns på affären just då
Publicerat den
21 maj 2008
Skriv kommentar