Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötspraliner

 
Skriv ut

Så få ingredienser, men så otroligt goda!! Blir ca 20 st.

Ingredienser

Instruktioner

Ställ ut aluminiumformar på en bricka. Smält hälften av chokladen i ett vattenbad. Skeda i lite smält choklad i varje form och använd en pensel för att få upp chokladen på kanterna i formarna. Ställ formarna kallt en stund. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna och gnugga sedan av skalen. Stoppa undan en nöt till varje form och hacka resterande fint. Smält nutellan i vattenbad och blanda sedan ner de hackade nötterna. Klicka i nutellan i formarna och tryck sedan ner en nöt. Ställ formarna att stelna. Smält resten av chokladen över ett vattenbad och skeda sedan över pralinerna. Låt de färdiga pralinerna stelna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.