Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsrulle

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Den syrliga lingonsylten i fyllningen bryter av fint mot den nötiga och söta kakan. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
  3. Fyllning: Vispa grädden hårt och vänd försiktigt ner den rårörda lingonsylten.
  4. Bred fyllningen över kakan, spara lite till garneringen, och rulla ihop kakan från långsidan. Garnera rulltårtan med lingongrädde och lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.