Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hastkaka med saffran

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Har inte provat än men den sägs vara god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, socker, bakpulver och saffran i en bunke.
  2. Skär smöret i tunna skivor och lägg det i mjölblandningen. Finfördela smöret med en gaffel. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Klicka ut den i en smord och bröad rund sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
  4. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 2 september 2009

    För den som verkligen gillar saffran, är denna en höjdare, 5 P.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.