Det går bra att använda vilken del av lammet som helst men ta gärna kött med ben.
Instruktioner
- Ugn: 200 grader.
- Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över köttet och låt det ligga.
- Skala potatisen och skär den i klyftor. Ansa och skiva tjocka skivor av purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i skivor. Skala och och skär morötterna i stavar.
- Lägg kött och grönsaker i en långpanna. Häll över marinaden. Strö salt över det hela.
- Ställ in långpannan mitt i ugnen och stek köttet ca 60-90 minuter. Vänd kött och grönsaker ett par gånger under tiden.
- Servera med vitlöks crémefraiche och en sallad.
Publicerat den
7 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkelt! Jättegott! Passade bra till lammframdel, som behöver lite längre tid i ugnen för att bli mört.