Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Haväng special

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går bra att använda vilken del av lammet som helst men ta gärna kött med ben.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över köttet och låt det ligga.
  3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Ansa och skiva tjocka skivor av purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i skivor. Skala och och skär morötterna i stavar.
  4. Lägg kött och grönsaker i en långpanna. Häll över marinaden. Strö salt över det hela.
  5. Ställ in långpannan mitt i ugnen och stek köttet ca 60-90 minuter. Vänd kött och grönsaker ett par gånger under tiden.
  6. Servera med vitlöks crémefraiche och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kyss 16 juli 2012

    Enkelt! Jättegott! Passade bra till lammframdel, som behöver lite längre tid i ugnen för att bli mört.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.