Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havanna cream cakes

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

De här marängkakorna är fyllda med kaffekräm och ser ut som valnötter. De brukar ha strykande åtgång och blir det några över kan de sparas i kylen i en burk med lock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mixa nötterna i en matberedare. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ned socker och nötter. Klicka ut smeten med en liten sked till ca 60 små ovala kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter och låt kakorna kallna.
  3. Rör ihop smör och florsocker till krämen. Blanda kaffe och rom och rör ned det i smöret. Lägg ihop kakorna två och två med litet kräm emellan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lemon29 12 oktober 2012

    Vanligt kaffepulver eller snabbkaffepulver..?

  • Wombat04 12 oktober 2012

    Snabbkaffe ... !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.