Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre- och dinkelfralla

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Rustikt och luftigt bröd som är ljuvligt gott med lite smör och en god ost. Förbered degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten, så har du färskt bröd på morgonkvisten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. På kvällen: Lös upp jästen i en bunke med vattnet. Tillsätt fullkornsdinkel och havregryn. Rör om.
  2. Tillsätt vetemjölet och rör om till en kladdig deg. Strö vetemjöl över degen och täck den med plastfolie. Låt den jäsa över natten i kylskåpet.
  3. På morgonen: Ta ut degen och forma den till en rund, stor fralla. Pensla degen med vatten och strö över havregryn och lite vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.