Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre- och hasselnötskakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Enkla och goda klickkakor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker luftigt i en stor skål. Rör ner ägg, mjölk, vanilj- och mandelessens och fortsätt röra tills allt är väl blandat. Hacka hasselnötterna fint.
  2. Sikta ner mjöl, kryddpeppar, bikarbonat och salt i en stor skål. Vänd ner blandningen i smörsmeten, lite i taget, och rör kraftigt. Rör sedan ner havregryn, sultanrussin och hasselnötter.
  3. Lägg 30 rundade matskedsstora klickar av smeten på bakplåtspapperklädda plåtar. Tänk på att kakorna flyter ut något under gräddningen, så lägg dem ganska glest.
  4. Grädda kakorna i 190 grader varm ugn i 12-15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt dem kallna på bakgaller innan de serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.