Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre- och kanelrutor

 
Skriv ut

De här rutorna faller nog dom vuxna mer i smaken än ex. barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa stora ugnsformen.
  2. Gör strösslet först: Blanda havregryn, socker och kanel, smält margarinet och häll över de torra ingredienserna och blanda väl.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken i äggsmeten. Häll smeten i ugnsformen (rätt så tjock smet). Strö på strösslet över smeten.
  4. Grädda i 200-225 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.