Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre- & russinbars

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Havre- & russinbars

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg havregryn i en ugnsfast form. Spraya grynen med lite vatten ur en blomspruta. Ställ i ugnen ca 8 minuter. Havregrynen ska bli gyllenbruna.
  2. Skölj fikonen och klipp bort den hårda kvisten. Mixa sönder fikon med kakao och kaffe i en matberedare. Lägg i hälften av russinen och havregrynen på slutet. Ta upp massan ur beredaren och lägg i en bunke. Arbeta för hand in resterande gryn, russin och cornflakes.
  3. Tryck ut till en ca 2 cm tjock platta, ställ kallt i kylen en timme. Skär med en lätt fuktad kniv 10 stycken 3 cm breda stänger. Slå in bitarna i smörpapper och lägg i en burk med lock. Förvara burken i kylen, hållbara ca en vecka.
  4. Ugnstemperatur 200º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.