Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre-tekakor

(15 kommentarer)  
Havre-tekakor Havre-tekakor
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Receptet på dessa tekakor med havregryn i hittade jag i ett reklamblad från ICA för några år sedan, och jag har bakat dom många gånger sedan dess. Dom är både nyttiga och goda!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet. Lägg havregrynen i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Rör om och låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader. Smula ner jästen i havregrynsblandningen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och socker. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet. Bearbeta degen till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i 8 bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen tills det blir kakor som är ca 1-1 ½ cm tjocka. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna övertäckta med en handduk på ett galler eller på en handduk.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • annica_johansson 4 maj 2009

    Dessa te kakor ska jag baka alldeles strax och hoppas att det blir bra. Tack för ett bra recept. Mvh Annica

  • ChristianB 26 november 2009

    Havre-Tekakorna var mycket goda

  • hull 9 september 2010

    kanon recept kommer laga det igen

  • sockertopp 5 december 2010

    Bakade dessa till söndagsmyset i kväll. Saftiga, mjuka och sååå goda! Tack för ett riktigt mumsrecept!

  • hull 6 mars 2011

    Blev kanon goa testade dem till tacon i går kväll så gott .

  • madex 28 mars 2011

    Mycket goda och enkla att baka, sånt gillar jag!

  • HUMPILA 11 augusti 2011

    Mycket enkla att baka. Mycket omtyckta

  • VIB95 10 januari 2012

    Kanonrecept!!!!

  • Anderstam 31 januari 2012

    Äntligen smak och arom som jag längtat efter. Bytte i och för sig ut margarinet mot smör. Blir i varje fall en klar 5:a !

  • aliice 13 juni 2012

    Tack för ett jättebra recept! :)

  • Thenidiel 13 oktober 2012

    De blev jättegoda!

  • missjfer 13 februari 2013

    Åh de godaste tekakorna jag bakat!!! Tusen tack för grymt recept!!

  • 2mrsh 10 mars 2013

    Jättegoda!

  • lenasj65 23 september 2014

    De här tekakorna är underbara! Har gjort dem flera ggr o kommer att göra dem många ggr till :)

  • bitten56 30 januari 2015

    Dessa tekakor har jag bakat massor med gånger. Alltid supergoda. Nu har jag även lagt till 1 dl krossade linfrön. En klar 5:a till detta recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.