- Serverar: 16 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Receptet på dessa tekakor med havregryn i hittade jag i ett reklamblad från ICA för några år sedan, och jag har bakat dom många gånger sedan dess. Dom är både nyttiga och goda!
Instruktioner
Koka upp vattnet. Lägg havregrynen i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Rör om och låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
Smula ner jästen i havregrynsblandningen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och socker. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet. Bearbeta degen till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i 8 bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen tills det blir kakor som är ca 1-1 ½ cm tjocka. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna övertäckta med en handduk på ett galler eller på en handduk.
Publicerat den
29 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa te kakor ska jag baka alldeles strax och hoppas att det blir bra. Tack för ett bra recept. Mvh Annica
Havre-Tekakorna var mycket goda
kanon recept kommer laga det igen
Bakade dessa till söndagsmyset i kväll. Saftiga, mjuka och sååå goda! Tack för ett riktigt mumsrecept!
Blev kanon goa testade dem till tacon i går kväll så gott .
Mycket goda och enkla att baka, sånt gillar jag!
Mycket enkla att baka. Mycket omtyckta
Kanonrecept!!!!
Äntligen smak och arom som jag längtat efter. Bytte i och för sig ut margarinet mot smör. Blir i varje fall en klar 5:a !
Tack för ett jättebra recept! :)
De blev jättegoda!
Åh de godaste tekakorna jag bakat!!! Tusen tack för grymt recept!!
Jättegoda!
De här tekakorna är underbara! Har gjort dem flera ggr o kommer att göra dem många ggr till :)
Dessa tekakor har jag bakat massor med gånger. Alltid supergoda. Nu har jag även lagt till 1 dl krossade linfrön. En klar 5:a till detta recept.