Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebaguetter

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Blir 4 bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 260º och 150º.
  2. Smula ner jästen i en bunke, strö över salt och honung. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Häll på resten av vattnet.
  3. Tillsätt fiberhavregryn och sist vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa under handduk ca 1,5 timme.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll ut den jästa degen på ett väl mjölat bakbord. Knåda inte degen. Skär bara med vass kniv eller degskrapa, dela degen i 4 delar. Forma till baguetter och mjöla lätt. Lyft över till plåten och vrid i spiral.
  5. Grädda genast i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150° och grädda ytterligare ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anita37 19 augusti 2008

    Jättegott mjuksegt bröd med blåsor i. "Det där skulle göra sig fint på hyllan i ett bageri" sa min man när han fick se de mjöliga vridna bröden på gallret. Kommer att bakas många gånger.

  • zudette 19 april 2009

    Supergott bröd som blev uppskattat hemma likaväl som av mina gäster! Det var mycket enkelt att baka! TACK!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.