Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebräck

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jäst i en bunke och lös upp dennna med vattten och mjölk som är uppvärmd till 37 grader. Tillsätt salt, havregryn, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig det och låt jäsa övertäckt ca 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Rulla ut till längder, platta till lätt och skär i bitar. Pensla med vatten och doppa bullarna i havregryn. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt 30 minuter. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.