Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Lättbakat och jättegott!!

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havregryn och linfrö. Rör om och låt det svälla ca 15 min. Tillsätt vetemjölet men spara ca 1 dl till utbakning. Arbeta degen ca 5 min i maskin eller ca 10 min för hand. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa övertäckt ca 1 timme. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i 2 delar . Forma till runda eller ovala bröd. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 min. Skåra brödern med en vass kniv. Mjöla ev. ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25 min. Lägg bröden på galler att kallna utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.