Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Goda och enkla bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten.
  2. Tillsätt olja, salt, havregryn och det mesta av vetemjölet.
  3. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
  4. Tag upp degen och arbeta den på mjölat bakbord och forma till platta bröd. Lägg bröden på smord eller bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ca 40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Grädda bröden i ca 12 minuter.
  7. Låt svalna på galler under en bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mickan7 18 april 2011

    Jag satte i lite rågmjöl och linfrön också. Blev jättegott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.