Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ett lätt bakat bröd som inte ska knådas på bakbord. Den som vill kan lägga till någon bröd krydda t.ex. anis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll havregryn och grahamsmjölet i ett litermått och fyll på med vetemjöl tills måttet är nästan fullt.
  2. Häll i torrjästen och blanda den med översta lagret mjöl.
  3. Häll margarin, sirap och salt i en degbunke. Häll i vattnet som ska vara varmare än fingerljummet.
  4. Slå i allt mjölet från litermåttet och rör om ordentligt.
  5. Arbeta ihop degen i bunken och häll ut den i en långpanna. Platta ut degen med mjölade händer så att den täcker hela plåten och blir jämntjock.
  6. Skåra degen i rutor med en vass kniv.
  7. Sätt på ugnen på 200 grader.
  8. Låt jäsa övertäckt i 30-40 min
  9. Grädda i 20 min

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Yvon 9 januari 2011

    Jättelätt bakat bröd! O gott! hade i mald brödkrydda, gav god smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.