Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd med blåbär och mandel

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Torkade blåbär och mandel ger en härlig smak till matbrödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung, olja, fiberhavregryn och mjöl. arbeta ihop till en smidig deg. Blanda i blåbär och mandel mot slutet. Låt jäsa under duk ca 45 minuter.
  2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i 6-8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i en smord mjölad muffinsplåt eller på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 minuter under duk.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.