Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebullar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Ett smart sätt då du fått havregrynsgröt över:-) Eller koka efter anvisningen. Kan lova dig en smakupplevelse och en härlig doft. En god kopp kaffe till och dagen är fullgod:-)

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret & häll på vattnet, ljumma till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och lös med degvätskan. Häll sedan på all vätska samt resten av ingredienserna. Spara lite mjöl till utbakning. Arbeta degen helst i en matberedare. Låt jäsa i bunken övertäckt ca 1 timme. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Dela degen i 15 runda, lite avlånga bollar. Lägg på plåt och låt jäsa övertäckt ca 30 min. Pensla med vatten/uppvispad äggula och strö över havregryn. Grädda i 200° ca. 15-20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.