Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrecheesecake med vit choklad och lime

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En ljuvlig färskostkräm på vit choklad med lime fyller det knapriga pajskalet av hasselnötter. En lättlagad cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kakor och hasselnötter i en mixer och kör dem till fina smulor. Tillsätt smöret och mixa till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i botten av en form som är 22 cm i diameter. Grädda i ugnen tio minuter tills pajskalet är gyllene. Låt svalna.
  2. Vispa ihop färskost, socker, limeskal, limesaft och vaniljpulver med elvisp i en skål till en fluffig smet.
  3. Hacka chokladen grovt. Hetta upp 1 dl grädde i en gryta tillsammans med chokladen. Värm på svag värme under omrörning tills chokladen har smält. Rör ner chokladen med en fin stråle i färskostsmeten.
  4. Vispa resten av grädden hårt och vänd ner den i smeten. Häll smeten i pajskalet och låt stå i kylen i minst två timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.