En ljuvlig färskostkräm på vit choklad med lime fyller det knapriga pajskalet av hasselnötter. En lättlagad cheesecake.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kakor och hasselnötter i en mixer och kör dem till fina smulor. Tillsätt smöret och mixa till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i botten av en form som är 22 cm i diameter. Grädda i ugnen tio minuter tills pajskalet är gyllene. Låt svalna.
- Vispa ihop färskost, socker, limeskal, limesaft och vaniljpulver med elvisp i en skål till en fluffig smet.
- Hacka chokladen grovt. Hetta upp 1 dl grädde i en gryta tillsammans med chokladen. Värm på svag värme under omrörning tills chokladen har smält. Rör ner chokladen med en fin stråle i färskostsmeten.
- Vispa resten av grädden hårt och vänd ner den i smeten. Häll smeten i pajskalet och låt stå i kylen i minst två timmar.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar