Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havreflarn

(2 kommentarer)  
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Ljusa och mycket spröda... Otroligt lätta att baka och väldigt goda! Obs! Smeten får ej stå för länge, gör aldrig dubbelsats! Gör hellre då 2 efter varann. Blir ca 35st på en sats.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen 175grader. Smält matfettet och rör i grynen i det heta smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Klicka genast ut smeten på bakplåtspappers klädda plåtar. ca 1tsk per kaka, OBS inte mer än ca 12 st klickar per plåt. Tänk på att dom flyter ut. Så klicka glest! Grädda 6-7 minuter mitt i ugnen. Låt dom svalna något innan du lossnar dem från plåten!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MinnaKarademir 11 april 2008

    Mkt goda !!

  • meimon 9 december 2008

    Jätte goda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.