Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havreformar med körsbärskompott

 
Skriv ut

Söta små formar med det där lilla extra, som passar fint på fikabordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kompott: Kärna ur körsbären. Lägg dem tillsammans med vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt det koka i ca 15 minuter. Häll upp kompotten på rena, varma burkar.
  2. Havreformar: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut dem ur ugnen och tryck direkt till i mitten av kakan så att en fördjupning bildas. Låt dem svalna och ta bort formarna.
  3. Servera kakorna fyllda med medelhårt vispad grädde, körsbärskompott och strö över lite hackade pistaschnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.