Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregryns Smulpaj Med Äpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En snabb och enkel smulpaj gjord på hälften vetemjö och hälften havregryn. Dekorerad med äpplen, brun farin och kanel. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop smör, socker, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker till en smulig deg.
  2. Häll hälften av smuldegen i bottnen, fördela de skalade och hackade äppelbitarna över bottnen. Strö över lite kanel och lägg sedan ut resten av smuldegen över äpplena. Avsluta med att strö över brun farin, för att få den krispiga ytan.
  3. Grädda mitt i ugnen på 200°C ca. 10-15min (varmluft) Pajen ska få en gyllenbrun yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.