Bröd som min mamma brukade baka när jag var liten. Eftersom de blir ganska tjocka så delar man dem på mitten när man äter dem
Instruktioner
- Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme
- Smula ner jästen i havregrynsblandningen
- Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader.
- Blanda nu samman allt till en smidig deg och lät spänna av 5-10 minuter.
- Dela upp degen och gör runda bullar, låt dessa jäsa i ca 30 minuter, platta ut bullarna och låt jäsa upp lite till.
Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader tills de fått fin färg (10-12 minuter).
- De är ganska tjocka så man delar dem på mitten när man äter dem
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt goda och otroligt mättande, gjorde en dubbel sats deg och delade upp till mor och syster min, vilka också gillade detta bröd otroligt mycket. Men nästa gång ska jag strö över lite flingsalt på brödet för att få lite mera sälta. Tack Mamma Scan =)
Vilken bra recept!