Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havregrynskaka med lingon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är en enkel men god efterrätt. Man kan äta den både ljummen och kall. Vaniljsås passar bra till, men också glass eller lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg hälften av havregrynen i en smord, ugnssäker form. Lägg lingonen över och strö farin över lingonen. Täck med resterande havregryn, häll över mjölken och klicka på litet matfett. Grädda i 200° ca 35 minuter eller tills havregrynen sugit åt sig vätskan och rätten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.