Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekaka med grädde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En god och snabb kaka som lätt blir populär.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Låt det svalna lite. Blanda alla ingredienser utom grädden i en bunke. Tillsätt smöret och rör till en smet. Fördela smeten på två stora plåtar med bakplåtspapper. Smeten ska bli två runda havrebottnar och bottnarna ska vara ganska tunna. Grädda bottnarna i ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt bottnarna svalna när de kommer ut ur ugnen. Vispa grädden medan bottnarna svalnar. Bred på grädden över en av bottnarna, och lägg sedan på den sista bottnen ovanpå grädden. Färdig att servera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jenniewe 1 juni 2009

    Bakade denna igår och den blev en ny favorit hos alla! Supergod! Jag blandade grädde med marsankräm vilket jag tycker är godare än bara grädde. Godast är kakan när den nyligen är ihoplagd, sedan blir den lite mjuk. Denna kaka var förresten populär på 80-talet fick jag höra igår.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.