Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekaka med marängtäcke

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Kaka som du gör i långpanna. Lätt och mumsig.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Blanda havregryn och socker i en bunke. Smält fettet och häll över. Rör om och låt stå ca 5 minuter. Rör in mjölet och äggulorna i havregrynssmeten. Bred ut smeten jämt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Hacka under tiden nötkärnorna grovt. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner sockret och nötkärnorna. Ta ut plåten och sänk värmen till 150 grader. Bred marängmassan över kakan och grädda ytterligare 15-20 minuter tills kakan fått fin färg. Låt den svalna innan du skär den i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • piapaulina 27 januari 2009

    Mums!!! Det här var gott... och mycket smidigt att baka. Ingredienser som man oftast har hemma.

  • Terhitee 1 februari 2009

    Gott, Disen! Jag översatt receptet på finska. Nu kan finländare baka marängkaka!

  • pia61 22 mars 2009

    Hej! Gjorde den här igår! Jättegó!

  • abl68 18 januari 2011

    Går dessa att frysa?

  • Disen 27 januari 2011

    Ja de går att frysa.

  • Claristar 10 juni 2011

    Tyckte inte att kakan var vare sig god eller äcklig. Däremot tyckte jag att den var väldigt söt. Det är bottnen som gör den god. Mannen tyckte att den var godare än vad jag tyckte men inget jag kommer att göra igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.