Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Blanda havregryn och socker i en bunke. Smält fettet och häll över. Rör om och låt stå ca 5 minuter. Rör in mjölet och äggulorna i havregrynssmeten.
Bred ut smeten jämt i långpannan.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Hacka under tiden nötkärnorna grovt. Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner sockret och nötkärnorna.
Ta ut plåten och sänk värmen till 150 grader. Bred marängmassan över kakan och grädda ytterligare 15-20 minuter tills kakan fått fin färg.
Låt den svalna innan du skär den i bitar.
Mums!!! Det här var gott... och mycket smidigt att baka. Ingredienser som man oftast har hemma.
Gott, Disen! Jag översatt receptet på finska. Nu kan finländare baka marängkaka!
Hej! Gjorde den här igår! Jättegó!
Går dessa att frysa?
Ja de går att frysa.
Tyckte inte att kakan var vare sig god eller äcklig. Däremot tyckte jag att den var väldigt söt. Det är bottnen som gör den god. Mannen tyckte att den var godare än vad jag tyckte men inget jag kommer att göra igen.