Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekaka med rabarberkompott

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En mycket god kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet, låt det svalna. Mät upp havregrynen i en skål, häll över mjölken och matfettet, låt stå och svälla 5 min.
  2. Vispa ägg och socker, tillsätt bittermandeloljan i äggvispet. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
  3. Tillsätt mjölblandning och havregryn i äggvispet och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform som rymmer 2 liter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 40 min i 200 gr. Känn efter med sticka att kakan känns torr. Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen.
  4. RABARBERKOMPOTT: Mät upp socker och vatten i en kastrull. Skala och tärna rabarbern fint med vass kniv. Låt rabarbern sjuda i sockerlagen i 5 min på svag värme.
  5. Klyv kakan på mitten och bred ut kompotten på underdelen. Lägg på överdelen. Pudra över florsocker. Servera med vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 16 maj 2010

    Först vill jag tacka för en härlig kaka! Väldigt gott med bittermandel och havre tillsammans. Jag serverade kakan ljummen med kompott och vaniljkesella bredvid Sen vill jag tillägga att din lilla vovve är så söt att det kniper i hjärtat! Ha en underbar sommar! Vill du lite tips på annat sött och gott så kolla in hos Sork!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.