Smält matfettet, låt det svalna. Mät upp havregrynen i en skål, häll över mjölken och matfettet, låt stå och svälla 5 min.
Vispa ägg och socker, tillsätt bittermandeloljan i äggvispet. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
Tillsätt mjölblandning och havregryn i äggvispet och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform som rymmer 2 liter.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 40 min i 200 gr. Känn efter med sticka att kakan känns torr. Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen.
RABARBERKOMPOTT:
Mät upp socker och vatten i en kastrull. Skala och tärna rabarbern fint med vass kniv. Låt rabarbern sjuda i sockerlagen i 5 min på svag värme.
Klyv kakan på mitten och bred ut kompotten på underdelen. Lägg på överdelen. Pudra över florsocker. Servera med vaniljsås.
Först vill jag tacka för en härlig kaka! Väldigt gott med bittermandel och havre tillsammans. Jag serverade kakan ljummen med kompott och vaniljkesella bredvid
Sen vill jag tillägga att din lilla vovve är så söt att det kniper i hjärtat! Ha en underbar sommar! Vill du lite tips på annat sött och gott så kolla in hos Sork!
Först vill jag tacka för en härlig kaka! Väldigt gott med bittermandel och havre tillsammans. Jag serverade kakan ljummen med kompott och vaniljkesella bredvid Sen vill jag tillägga att din lilla vovve är så söt att det kniper i hjärtat! Ha en underbar sommar! Vill du lite tips på annat sött och gott så kolla in hos Sork!