Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med äpple och kanel

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

145 kalorier per bit Kakorna blir frasiga och goda, passar bra till en kopp kaffe eller te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg margarin, socker, och sirap i en kastrull och värm på svag värme tills det smälter och blandas.
  3. Skär de torkade äpplena i små bitar och blanda havregryn, kanel, äpplen och russin.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, ca 20 cm i fyrkant. Bred ut blandningen i formen.
  5. Grädda i ugnen tills kakan har fin färg, ca 15 minuter. Låt den svalna i formen innan den skärs i 12 rutor. När kakorna har kallnat helt, ta upp dem ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.