Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med apelsin

 
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

De här havrekakorna med apelsinsmak är väldigt möra och läckra. Grädda dem gärna på bakplåtspapper, då blir det lättare att lossa dem från underlaget.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull och häll sedan över det i en degbunke. Tillsätt socker, vaniljsocker, havregryn och ägg. Blanda alltsammans väl. Rör ned apelsinsaft eller juice. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt detta till smeten.
  2. Täck plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på ca 5 cm avstånd från varandra. Kakorna flyter ut under gräddningen. Grädda i 200° ca 10 minuter eller tills kakorna är ljusbruna och verkar färdiggräddade.
  3. Låt kakorna svalna en stund på plåten innan du lossar dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.