Helt underbara havrekakor med smak av blåbär och kanel! Finns inte mycket mer att säga om dem, när man smakat dem så talar dem för sig själva. Njutning!
(Bilden visar hur kakan ser ut innan den ska in i ugnen för gräddning, och min söta lillasyster)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en liten bakform som mäter ca 20x20 cm med matfett.
Rosta havregrynen i en torr stekpanna på medelvärme till svagt gyllenbrun färg. Vicka med jämna mellanrum på pannan så att grynen inte blir brända.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Smält matfettet tillsammans med honungen och häll blandningen över de torra ingredienserna. Rör samman till en smulig massa.
Tryck sedan ut hälften av smulorna till en jämntjock botten i formen. Strö över hälften av blåbären. Fördela därefter resten av smulorna över kakan och strö över de sista bären.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-18 minuter. Skär kakan i bitar och låt svalna.
Publicerat den
16 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jagvhade föreställt mig den som en långpannekaka men inget att hålla i handen tycker jag. Passardäremot perfekt med en klick grädde som efterrätt till kaffet, mycket god smak.
Kan man lämna bort kokosflingorna i receptet?:)