Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med blåbär

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Helt underbara havrekakor med smak av blåbär och kanel! Finns inte mycket mer att säga om dem, när man smakat dem så talar dem för sig själva. Njutning! (Bilden visar hur kakan ser ut innan den ska in i ugnen för gräddning, och min söta lillasyster)

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten bakform som mäter ca 20x20 cm med matfett. Rosta havregrynen i en torr stekpanna på medelvärme till svagt gyllenbrun färg. Vicka med jämna mellanrum på pannan så att grynen inte blir brända. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Smält matfettet tillsammans med honungen och häll blandningen över de torra ingredienserna. Rör samman till en smulig massa. Tryck sedan ut hälften av smulorna till en jämntjock botten i formen. Strö över hälften av blåbären. Fördela därefter resten av smulorna över kakan och strö över de sista bären. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-18 minuter. Skär kakan i bitar och låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MajaZoya 16 februari 2011

    Jagvhade föreställt mig den som en långpannekaka men inget att hålla i handen tycker jag. Passardäremot perfekt med en klick grädde som efterrätt till kaffet, mycket god smak.

  • eccuulaisaa 15 april 2011

    Kan man lämna bort kokosflingorna i receptet?:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.