Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med cayennepeppar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Kakor med "sting" i. Roligt att bjuda på något ovanligt. Cayennepeppar, kanel och mörk choklad piggar upp den klassiska havrekakan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och rör ner havregrynen. Låt havregrynen svälla något. Blanda resten av ingredienserna förutom chokladen och rör ner i smeten. Låt allt svalna någon minut och rör ner chokladen.Känns smeten för lös tag lite mer vetemjöl.
  3. Gör cirka 30 små kulor av smeten och lägg ut glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till bollarna försiktigt med en gaffel.
  4. Grädda mitt i ugnen i 15–18 minuter och låt sedan svalna på galler

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • HELARGPAMATKLUBBEN 4 oktober 2008

    Havrekakorna med cayennepeppar flöt ut och blev inte alls som på er bild. För mycket smör? För lite mjöl? Annars var nog smaken god.

  • Tingeling13 3 februari 2009

    Mina blev jättefina och verkligen supergoda. Tack för detta recept som garanterat kommer att bakas igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.