Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med choklad och äpple

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Enkla och goda kakor!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör äppelmos, äppeljuice, smör (eller margarin) och socker till en luftig konsistens i matberedaren.
  2. Blanda bikarbonat, mandelextrakt och vatten i en egen skål och häll sedan blandningen i matberedarskålen och blanda med äppelsmeten. I en annan skål, rör havregryn, mjöl och salt och tillsätt gradvis de torra ingredienserna i äppelsmeten och vispa ordentligt. Häll i chokladbitarna.
  3. Lägg rågade matskedar kaksmet på bakplåtsklädda plåtar. Se till att lämna stort utrymme mellan kakorna. Ställ in plåten i en 200 grader varm ugn och grädda kakorna guldbruna ca 15 minuter.
  4. Lyft ut kakorna ur ugnen och lägg över dem på ett galler för att svalna helt innan de serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • irik 7 oktober 2011

    Hur mycket socker behövs det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.