Knapriga kakor med havregryn, fullkornsmjöl och coco pops crunchers.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
Lägg 30 g coco pops crunchers i en frys påse, krossa dem ordentligt med en brödkavel och blanda dem med havregryn, bakpulver och siktat mjöl i en skål.
- Smält smör och socker i en stor kastrull på låg värme, rör hela tiden tills sockret nästan är smält.
Ta kastrullen från plattan och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop smeten ordentligt med en träslev.
Smeten ser kanske fet ut men det ska vara så.
- Rulla smeten till kulor, ca 1 msk per kaka.
Placera dem med lite mellanrum på bakplåten och tryck försiktigt på dem så de plattas till lite grann.
Dekorera dem med de resterande coco pops crunchers. Pressa ner dem lätt så att kakrona blir ca 7 cm i diameter.
- Ställ bakplåten överst i ugnen och grädda kakorna i ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Låt småkakorna stå kvar på plåten i 5 minuter innan du lägger dem på ugnsgaller för att svalna.
Publicerat den
20 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar