Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med coco pops crunchers

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Knapriga kakor med havregryn, fullkornsmjöl och coco pops crunchers.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg 30 g coco pops crunchers i en frys påse, krossa dem ordentligt med en brödkavel och blanda dem med havregryn, bakpulver och siktat mjöl i en skål.
  2. Smält smör och socker i en stor kastrull på låg värme, rör hela tiden tills sockret nästan är smält. Ta kastrullen från plattan och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop smeten ordentligt med en träslev. Smeten ser kanske fet ut men det ska vara så.
  3. Rulla smeten till kulor, ca 1 msk per kaka. Placera dem med lite mellanrum på bakplåten och tryck försiktigt på dem så de plattas till lite grann. Dekorera dem med de resterande coco pops crunchers. Pressa ner dem lätt så att kakrona blir ca 7 cm i diameter.
  4. Ställ bakplåten överst i ugnen och grädda kakorna i ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt småkakorna stå kvar på plåten i 5 minuter innan du lägger dem på ugnsgaller för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.