Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med ljus choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt recept som jag själv snickrat ihop. Goda kakor som är väl uppskattade. Går utmärkt att baka med barn, enkel bakning, ingen jäsning, god och ofarlig deg utan mycket smör och jäst, kort tillagningstid och till slut - goda kakor. Jag rullade och plattade till kakorna lite väl hårt, de blev aningen för kompakta, men ändå väldigt goda. Inget krångel. Vanligtvis brukar havrekakor vara rätt söta, så jag drog ner på sockret och det gick utmärkt. Jag drog även ner på smöret vilket även gick bra. Så reslutatet är en möjligtivs lite nyttigare kaka men med massor av smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Finhacka chokladen och skär de rumstempererade smöret i bitar. Blanda med vaniljsocker och strösocker i en bunke. Blanda väl. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör ihop till en grynig massa. Beroende på hur mjuk och finhackad chokladen är och hur mjukt smöret är behöver man tillsätta lite vatten. Prova dig fram och ta en matsked i taget. Degen ska vara lite kladdig och framförallt hålla ihop.
  3. Rulla 40 bollar av degen och placera på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna så de är platta och sätt in i mitt i ugnen och grädda kakorna i ca 14-16 minuter. Kakorna behöver inte ha färg, men de ska heller inte vara för mjuka. Ta ut och placera på en kall tallrik. Låt svalna och avnjut med ett kallt glas mjölk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Elin_H 3 februari 2010

    jätte goda kakor och mycket lättbakade tummen upp :)

  • marialinh 21 maj 2011

    Tack för receptet. Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.