Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med nötter, russin och kanel

 
  • Serverar: 60-75 portioner
Skriv ut

En lättare variant av en klassisk kakan. Den smakar utmärkt tillsammans med ett stort glas kall mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och ställ åt sidan.
  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kanel. Rör matfett, strösocker och farinsocker kraftigt tills det är poröst, helst i matberedare. Tillsätt ägg och sirap och fortsätt att köra tills smeten är ljus och porös.
  3. Sikta ner mjölblandningen och blanda försiktigt på lägsta hastighet till en jämn smet. Blanda ner havregryn, russin och valnötter.
  4. Forma knappt matskedsstora kakor och klicka ut dem med 5 cm mellanrum på plåtarna och grädda dem ljusbruna på mellersta falsen i ugnen, 15-20 minuter. Låt svalna något på plåten, flytta sedan över kakorna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.