En lättare variant av en klassisk kakan. Den smakar utmärkt tillsammans med ett stort glas kall mjölk.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och ställ åt sidan.
- Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kanel. Rör matfett, strösocker och farinsocker kraftigt tills det är poröst, helst i matberedare. Tillsätt ägg och sirap och fortsätt att köra tills smeten är ljus och porös.
- Sikta ner mjölblandningen och blanda försiktigt på lägsta hastighet till en jämn smet. Blanda ner havregryn, russin och valnötter.
- Forma knappt matskedsstora kakor och klicka ut dem med 5 cm mellanrum på plåtarna och grädda dem ljusbruna på mellersta falsen i ugnen, 15-20 minuter. Låt svalna något på plåten, flytta sedan över kakorna på ett galler.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar