Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med rabarber

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En liten knaprig kaka till kaffet. Sagolik, med ett syrligt stänk av rabarber!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär rabarbern i 1–2 cm tjocka bitar.
  3. Rör samman smör och socker i en bunke. Tillsätt havregryn och mjöl och rör ihop till en deg. Forma degen till kulor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en bit rabarber i varje kula.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hnord 6 september 2009

    Gjorde dessa kakor i dag. Det blev ganska gott. Gick snabbt och smidigt att göra och barnen kunde vara med och hjälpa till. Jag tillsatte grovmalen kardemumma i halva smeten. Det blev ännu godare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.