Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med russin

Havrekakor är en riktig barndomsklassiker som med fördel avnjuts med ett glas iskall mjölk. Havrekakan har en stående plats på kakfatet när det vankas traditionellt kalas med “sju sorters kakor”. Knapriga och samtidigt lite sega av russinen som vanligtvis bakas in i havrekakan är det en given favorit. Matklubben har samlat en mängd varianter på denna smaskiga kaka – allt från den klassiska havrekakan till havrekakor med russin och choklad eller för den som vill vara lite nyttigare, havrekakor med russin utan socker. Den senare varianten blir mer som en granola bar och går att fylla både torkad frukt och nötter. Perfekt när sötsuget sätter in!


Sätt ugnen på 175 grader Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda in margarinet. Knåda till en deg och forma till små runda bollar. Lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar, platta till...

25
6

Sätt ugnen på 175 grader Rör smör, strösocker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet....

30 min
25
3

Smält smöret och blanda med havregrynen. Låt stå en liten stund. Blanda i sirap och socker. Blanda ihop mjöl, havregryn, bakpulver och russin. Blanda ihop allt och tillsätt vatten och degen inte g...

30 min
20
2

Blanda smör, farinsocker och socker poröst blanda sedan ner vatten och ägget. Blanda kanel, bikarbonat, mjöl, salt och vaniljsocker med smörblandningen. Grovhacka chokladen och russinen blanda...

45 min
25
1

Smält smöret och häll det över havregrynen i en skål. Blanda sedan i alla de andra ingredienserna. Klicka ut smeten på en smord plåt. Lägg dem en bit från varann- Grädda i knappt medelvarm ugn 200...

50

Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, smör, socker, havregryn och salt så att det blir en smuldeg. Tillsätt sirap,hackade russin och vatten. Blanda till en deg. Blanda...

20
12

Blanda alla torra ingredienser utom russin i matberedaren, klicka i smöret och kör ihop degen. På slutet tillsätter jag russinen och kör ytterligare lite så allt blandas. På så sätt blir inte russinen...

30 min
40
2

Förvärm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, farinsocker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och bla...

20

Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin och vatten och blanda samman till en deg. Blanda slutligen i chokladen...

20

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner smöret och arbeta in det med händerna. Tillsätt vatten så att det bildas en tjock deg. Rulla till kulor och lägg på b...

60

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, farinsocker, socker samt vaniljsocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör mellan varje. Blanda ner havregryn. Blanda mjöl, bikarbonat, salt, pumpak...

35

Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och ställ åt sidan. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kanel. Rör matfett, strösocker och farinsocker kraftigt tills det är porö...

60-75

Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och sockret till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och bakpulver och rör till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin, apelsinskal och vetemjöl...

55 min
35

Rör matfett och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och bakpulver och rör till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin, (apelsinskal) och vetemjöl och blanda till en jämn smet....

30-40

Sätt på ugnen 175-200º C. Smält fettet och häll det över havregrynen i en skål. Hacka chokladen och blanda i med de övriga ingredienserna. Klicka ut smeten på plåtar. Smörj plåten eller använd...

50
1

Värm ugnen till 200 grader. Lägg margarin, socker, och sirap i en kastrull och värm på svag värme tills det smälter och blandas. Skär de torkade äpplena i små bitar och blanda havregryn, kanel,...

12

Smält margarinet i kastrull på spisen eller i skål i microvågsugn. Låt svalna något. Mät upp havregrynen, sockret, mjölet och bakpulvret. Tillsätt önskad smak i form av örter eller russinhack. Häll d...

20 min
15-20

Blötlägg/marinera russinen i romen kvällen före bakningen.(tryck ner russinen så alla får vätska på sig) Lägg ugnen på 200 grader. Rör smör o socker med gaffel. Rör i ägget och vaniljessensen...

30 min
25

Blanda de torra ingerdienserna först tills de blir som smulor. Ta nu i sirap,vatten och russin och blanda detta till en deg. Avsluta med att blanda i nötterna och chokladen. Rulla degen till 2 rul...

35-40

Rör margarin och socker smidigt. Blanda ner russin, socker,vetemjöl, bikarbonat och havregryn. Forma till små bollar. Tryck ut dem med en gaffel. Grädda ca 10 minuter i 175 g....

2

Blanda alla ingredienserna väl. Rulla små bullar i handen, lägg på bakpappersklädd plåt och platta till lite med en gaffel eller ett finger. Flyter inte ut! Grädda i 200 grader ca 15 min. Och njut...

15 min
60
1

Blanda alla torra ingr i en matberedare ( eller för hand ). Tillsätt russin och det rumstempererade smöret. Kör ihop snabbt till en deg. Rulla bollar stora som en en-krona. Lägg glest på plåten, de fl...

5 min
50
1

Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen. Tillsätt havregryn, russin och grovhackade...

25

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och arbeta till en deg. Rulla bollar ungefär 1 kronas storlek, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper platta till dem något med en gaffel ell...

15 min

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.