Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med russin

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Även gott med nonstopp och/eller chokladbitar.

Ingredienser

Instruktioner

Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och sockret till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt ägget och bakpulver och rör till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin, apelsinskal och vetemjöl och blanda till en jämn smet. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper, inte alltför tätt eftersom de flyter ut en del under gräddningen. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200° i 8-10 min. I varmluftsugn 175° i 10-12 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.