Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekex

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Lättbakade kex som passar perfekt till ostbrickan och desutom smakar mums. Tänk på att inte blanda i pumpakärnor, sesamfrö, ägg och flingsalt i degen. Pensla kexen med ägg, stö över flingsalt, pumpakärnor och sesamfrö.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser utom flingsalt, pumpafrön och sesamfrön i en skål. Häll över vattnet och solrosoljan och arbeta till smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut kex med t ex ett glas. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa upp ett ägg och pensla kexen, strö därefter på flingsalt, sesamfrön och pumpafrön.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills fin färg, ca 20 min. Servera med goda ädelostar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • a-lie 2 februari 2012

    Goda kex. Använde grovt rågmjöl och dinkelmjöl istället. Tack för ett bra och lättbakat recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.