Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekex

 
Skriv ut

Havrekex är förövrigt väldigt bra att ha hemma. Perfekt att bjuda på till fika om man inte har nått annat. Sen är det ju väldigt gott och inte så onyttigt som annat fikabröd kan vara.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken. Värm tills det nästan kokar. Mät upp havregrynen i en bunke och slå över margarinet och mjölken. Rör om och låt det svalna. När havregrynen svalnat och svällt, blanda då i de två mjölsorterna, bakpulver, socker och salt. Arbeta samman till en deg. Kavla ut halva degen på ett bakplåtspapper. Först med vanlig kavel sedan med kruskavel. (Om du inte har det går det lika bra att nagga degen.)
  2. Tryck ut rundlar med ett bra mått ( jag använde ett ölglas!!) Använd pepparkaksprincipen och gör på det viset slut på degen. (Av den överblivna degen görs en nu degklump att kavla ut)
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter på 200 grader. Låt svalna på galler utan bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.