Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havremuffins med cream cheese

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

I dessa muffins ger havre ett matigt och gott tuggmotstånd. Samtidigt bidrar cream cheese med en lite överraskande fyllning. Servera muffinsen till kaffe eller te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Börja med fyllningen. Rör noggrant ihop cream cheese, socker, vetemjöl och vaniljsocker. Ställ det åt sidan. Blanda vetemjöl med socker, bikarbonat, salt, kanel, muskot och havregryn. Vispa ihop ägg med filmjölk, olja och russin. Rör ner ägg- och filmjölksvispet i mjölblandningen. Fyll muffinsformarna med hälften av smeten. Det går åt drygt en matsked per form. Klicka sedan ner fyllning i varje form. Fyll med resterande muffinssmet. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills muffinsen känns fasta. Låt dem svalna under bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.