Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havremums med fräs - till glass

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Smakar lite som smulpaj men utan att vara det. Supergott att hälla varmt, direkt ur pannan, på vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret på hög värme i en teflonpanna och låt det bli ordentligt varmt. Tillsätt havregrynen och rör om hela tiden. Låt få lite färg. Tillsätt därefter sockret och kanel eller kardemumma efter smak. Rör fortfarande hela tiden. Låt sockret precis karameliseras. Fördela det varma blandningen direkt över nyupplagd vaniljglass i portionsskålar. Det fräser härligt och glassen blir lagom smält och god. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.