Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrepaj med limekräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Paj med krispig havrebotten. Botten görs i förväg och fylls precis innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret i en kastrull. Blanda det med havregryn, mjöl och socker till en smulig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Ställ in formen i kylen i ca 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajbotten mitt i ugnen i ca 15 min. Låt den kallna.
  3. Vid servering: Blanda ihop ricottaost och lemoncurd. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med limeskal. Fördela limekrämen i pajskalet och toppa med färska jordgubbar. Servera genast så att botten behåller sin krispighet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.