Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrepastej på danskt vis

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En läcker vegetarisk pastej som smakar nästan som leverpastej.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna tills den mjuknar. Låt svalna. Blanda lök, grädde, havregryn, ströbröd, smulad jäst, soja, ½ tsk salt och kryddor till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i en aluminiumform som rymmer 5 dl. Ställ in pastejen i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.