Instruktioner
Smält matfettet i en kastrull eller i en täckt skål med matfettet delat i mindre bitar i mikrovågsugnen på full effekt i 1 min.
Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfettet och rör om. Har du smält matfettet i mikrovågsugnen blandar du de övriga ingredienserna direkt i skålen med det smälta matfettet.
Bred ut smeten i en smord långpanna eller på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, 20x30 cm.
Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200° i cirka 10 min, i varmluftsugn i 175° i cirka 15 min.
Skiva nougaten tunt. Snabbt och enkelt gör du det med en osthyvel. Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Gör ett dekorativt mönster med en gaffel.
Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå i cirka 20 min i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras.
riktigt goda!!! blir en 5a :)