Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrerutor med nougat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Jättegott!!!

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet i en kastrull eller i en täckt skål med matfettet delat i mindre bitar i mikrovågsugnen på full effekt i 1 min. Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tillsätt matfettet och rör om. Har du smält matfettet i mikrovågsugnen blandar du de övriga ingredienserna direkt i skålen med det smälta matfettet. Bred ut smeten i en smord långpanna eller på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, 20x30 cm. Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200° i cirka 10 min, i varmluftsugn i 175° i cirka 15 min. Skiva nougaten tunt. Snabbt och enkelt gör du det med en osthyvel. Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Gör ett dekorativt mönster med en gaffel. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå i cirka 20 min i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mallo_ 22 april 2010

    riktigt goda!!! blir en 5a :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.