Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Fördela fettet i blandningen med fingertopparna till en grynig massa.
Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar.
Platta ut varje del, direkt på smord plåt, till runda kakor ca 15 cm i diameter.
Skåra kakorna korsvis i 4 delar med mjölad kniv.
Grädda mitt i ugnen i 250°C, 10-12 minuter.
Bryt isär kakorna och servera dem nygräddade, gärna med ost och marmelad.
Bakade dem nu till kvällsmat. Blev kanongoda. Saftiga och inte smuliga. Bytte ut 1 dl mjölk mot 1 dl yoghurt och så missade jag att man skulle ha i smöret i bitar. Jag smälte smöret. Snabbt och smidigt. Mycket bra grundrecept..
Bakade dem nu till kvällsmat. Blev kanongoda. Saftiga och inte smuliga. Bytte ut 1 dl mjölk mot 1 dl yoghurt och så missade jag att man skulle ha i smöret i bitar. Jag smälte smöret. Snabbt och smidigt. Mycket bra grundrecept..