Pajen har ett värde på 5,5 per portion.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
Är det frysta bär så halvtina dem och lägg dem i en ugnsfast form. Strö eventuellt över socker och potatismjöl.
Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg.
Fördela smuldegen över frukt och bär.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Servera med lättvispad vaniljsås.
Eller en egen gjord VV-vaniljsås.
- Variera smulpajen genom att använda olika sorters frukt och bär.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Stämmer verkligen mått och volym i detta recept?? Känns fett och sött för att vara "viktväktarvis". Dubblade allt till pajdegen (för att göra större sats) utom sockret, men ändå känns den väldigt fet och söt. Fick tillsätta extra mjöl och havregryn för att få bättre balans. 1/2-3/4 dl bär + 1/2 dl socker känns också märkligt. Till min dubblade pajsats tog jag ca 1 liter färska rabarber i bitar med 1/2 dl socker på. /Sofia
jag har också minskat sockermängden markant, annars en bra grund att stå på.