Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havretårta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

...det ska inte vara svårt att fröjda magen och hjärtat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa margarin och socker fluffigt. Tillsätt de torra ingrediensernaoch rör till en jämn smet.
  3. Dela smeten i två delar och klappa degbitarna till två runda plattor.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på en plåt.
  5. Blanda glasyrens ingredienser i en kastrull. Koka upp under låg värme och rör om då och då under 10–15 minuter.
  6. Häll såsen på ena plattan. Låt svalna.
  7. Vispa Luftig Visp. Tillsätt färskosten och sockret. Lyft över den andra plattan försiktigt på ett fat och bred på fyllningen. Fördela hallonen jämnt ovanpå.
  8. Lägg plattan med glasyr högst upp.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • dan_o_zandra 30 september 2010

    Vad är Carlshamn Bageri Ljusa mjölmix, om man som vi inte har tillgång till Carlshamn´s produkter vad kan man ersätta det med???

  • cattis08 30 september 2010

    Mjölmix brukar innebära glutenfritt. Är det så även i det här fallet?

  • MrsC 30 september 2010

    Ja :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.